Pages

Tuesday, April 16, 2013

ထုိင္းနိုင္ငံေရာက္ ျမန္မာအလုပ္သမားမ်ား အထူးသတိျပဳရမည့္ ဗီဇာ သက္တမ္း






ထုိင္းနိုင္ငံအတြင္းရွိ ျမန္မာအလုပ္သမားမ်ားအေနနွင့္ ယာယီ နိုင္ငံကူးလက္မွတ္ ကုိင္ေဆာင္ရာတြင္ သိနားလည္သူမ်ားအဖုိ္. ျပႆနာမရွိနိုင္ေသာ္လည္း မသိနားမလည္သူမ်ားအဖုိ. ေငြေၾကးအကုန္အက် မ်ားျခင္း နိုင္ငံကူးလက္မွတ္ ဗီဇာ ေသျခင္း မ်ားနွင့္ ေတြ.ၾကံဳနိုင္ပါသည္။

ယာယီနိုင္ငံကူးလက္မွတ္မ်ားကုိ ျပဳလုပ္ေပးရာတြင္ ယခင္က နိုင္ငံကူး သက္တမ္း ၃ နွစ္ သာ ေပးျပီး ထုိင္းနိုင္ငံမွာ ေနထုိင္ခြင့္ ဗီဇာ ၂ နွစ္ သက္တမ္း ေပးပါသည္။

ထုိ.ေၾကာင့္


နိုင္ငံကူးလက္မွတ္ ၃ နွစ္ အား ေနာက္ထပ္ သက္တမ္း ၃ နွစ္ သုိ. တုိးရေပမည္။ စုစုေပါင္း နိုင္ငံကူး သက္တမ္းမွာ ၆ နွစ္ရွိရမည္ျဖစ္ျပီး ထုိင္းနိုင္ငံတြင္း ေနထုိင္ခြင့္ဗီဇာ မွာ ၂ နွစ္ တစ္ၾကိမ္ျဖင့္ (၃) ၾကိမ္ သက္တမ္းတုိးရမည္ျဖစ္သည္ ။

(ယခုအခါ နိုင္ငံကူးလက္မွတ္ သက္တမ္းတုိးျခင္းကုိ ဘန္ေကာက္ ရွိ ျမန္မာသံရံုး တြင္ ေန.ခ်င္းျပီး ေဆာင္ရြက္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ )
သက္တမ္းတုိး ကုန္က်ေငြမွာ (၃၀၀) ဘတ္ ခန္.ျဖစ္သည္

ယခု ထုတ္ေပးလွ်က္ရွိသည့္ ခရမ္းေရာင္ စာအုပ္အသစ္တြင္ နိုင္ငံကူးသက္တမ္း (၆) နွစ္ ပါ၀င္ျပီး ထုိင္းနိုင္ငံအတြင္း ေနထုိင္ခြင့္ ဗီဇာ (၂) နွစ္ ပါရွိသည္။ (ယခင္ စာအုပ္နီမ်ားတြင္လဲ ရွိသည္)

ယာယီနိုင္ငံကူးလက္မွတ္ ကုိင္ေဆာင္သူမ်ားအေနနွင့္ မိမိတုိ. ဗီဇာ သက္တမ္းကုိ အထူး သတိျပဳရန္ လုိအပ္ျပီး လုိအပ္သည့္ အခ်ကိ္အလက္မ်ားကုိ ေသခ်ာစြာ သိနားလည္ထားသင့္ေပသည္။

(၁) ယာယီနိုင္ငံကူးလက္မွတ္ရွိသူမ်ားသည္ေအာက္ပါအခ်က္အလက္မ်ားျပည့္စံုရန္ လုိအပ္ပါသည္။

၁။ နိုင္ငံကူးလက္မွတ္တြင္ ရက္(၉၀) သတင္းပုိျခင္း တာေမာ စာရြက္
၂။ ေဆးအာမခံကဒ္(ေဆးရံုဘတ္)
၃။ Work permit (အလုပ္လုပ္ခြင့္လက္မွတ္)

(၂) ထုိင္း သက္တမ္းတုိးရန္ ေဆာင္ရြက္ရမည့္ အခ်က္မ်ား

၁။ မိမိ တုိ. အလုပ္လုပ္ရာ ေဒသ (Work permit) ျပဳလုပ္ထားရာနယ္ေျမရွိ တာေမာ(လ၀က)ရံုးသုိ. ဗီဇာ သက္တမ္း မကုန္ခင္ (၁)လ အလုိ ၾကိဳ တင္ေလွ်ာက္ထားရမည္။(အျခားနယ္ေျမမ်ားတြင္ ေလွ်ာက္ထားခြင့္မရွိ)

၂။ လုိအပ္သည့္ အခ်က္အလက္မ်ားမွာ (၉) ခ်က္ရွိျပီး ပံုတြင္ပါေသာအေၾကာင္းအရာမ်ားျဖစ္သည္။

၃။ Work permit ရွိရန္ လုိအပ္ျပီး မရွိပါက ဗီဇာ သက္တမ္း တုိးေပးမည္မဟုတ္ပါ ။

၄။ ဗီဇာ သက္တမ္း တုိ္းျပီးပါက Work permit သက္တမ္းအား ထပ္မံျပီးတုိးရမည္ ။

အကယ္၍ သတ္မွတ္ရက္ထက္ ေက်ာ္လြန္ ပါက တစ္ရက္လွ်င္ ဒဏ္ေငြ (၅၀၀) ဘတ္နုန္းျဖင့္ ေက်ာ္လြန္သည့္ ရက္အတုိင္း ေပးေဆာင္ရမည္ျဖစ္ျပီး ရက္ ေပါင္းမ်ားစြာ ေက်ာ္လြန္ေနသူမ်ားအဖုိ. ဗီဇာ သက္တမ္းတုိးရန္ မျဖစ္နိုင္ေတာ့ပဲ ..ဗီဇာလဲ ကုန္ ယာယီနိုင္ငံကူးလက္မွတ္လဲ သံုးမရ ..Work permit လဲ ပ်က္ ျဖစ္ကာ တရား၀င္အလုပ္သမား အျဖစ္မွ တရားမ၀င္ အလုပ္သမားအေရာက္အျဖစ္ ေရာက္ရွိသြားမည္ျဖစ္ပါသည္။

၁။ ရက္(၉၀) လ၀က (တာေမာ) တံဆိပ္ ကုိ ပံုမွန္သတင္းပုိ.ပါ

၂။ Work permit ကုိ မျဖစ္မေန လုပ္ထားပါ

၃။ ေဆးအာမခံကဒ္ (ေဆးရံုဘတ္) ကုိျပဳလုပ္ထားပါ

၄။ မိမိဗီဇာ သက္တမ္းကုန္ဆံုးရက္ကုိ ေသခ်ာစြာမွတ္သားထားပါ

၅။ မိမိတုိ. အလုပ္လုပ္ခြင့္လက္မွတ္ ျပဳလုပ္ရာေဒသ တြင္သာ အမည္ေပါက္ အလုပ္ရွင္ ၏ ခြင့္ျပဳခ်က္နွင့္သာျပဳလုပ္နိုင္မည္ျဖစ္ျပီး . အျခား နယ္ေျမမ်ားသုိ. ေျပာင္းေရႊ. သြားသူမ်ားအဖုိ. အလုပ္ရွင္ေျပာင္းျခင္း အား ၾကိဳတင္ ျပဳလုပ္ထားပါ

အခ်ိဳ.မသိနားမလည္ေသာေၾကာင့္ သက္တမ္းကုန္ဆံုးျပီး တရားမ၀င္အလုပ္သမားျဖစ္သြားသူ မ်ားစြာ ရွိေနပါသည္ ။ အထူးသတိျပဳၾကပါရန္နွင့္ မိမိတုိ. နွင့္ နီးစပ္ရာ မိတ္ေဆြ မ်ားသုိ. ဆက္လက္ ျဖန္.ေ၀ အသိေပးၾကရန္ တုိက္တြန္းလုိပါသည္။





မင္းလြမ္းေနာင္

0 comments:

Post a Comment